Een Pluim voor Passend Onderwijs!

Op de Sprankel is dinsdagmiddag een Passend Onderwijs Pluim uitgereikt aan onderwijsassistent juf Helmi en de school zelf. Sinds 2014 is de wet Passend Onderwijs van kracht. Dit betekent dat basisscholen en het voortgezet onderwijs verantwoordelijk zijn voor passend onderwijs voor alle kinderen. Mét of zonder beperking.

De pluim werd uitgereikt door Sientje de moeder van Joas. Joas zit op basisschool de Sprankel, onderdeel van stichting Florion, en volgend schooljaar gaat hij starten op de Obadjaschool in Zwolle. Daardoor neemt de Sprankel afscheid van zowel Joas als Helmi.

Sientje vertelt: “Helmi verdient de pluim, omdat zij vanaf dag 1 met ontzettend veel zorg en liefde ervoor heeft gezorgd dat Joas mee kon draaien op de Sprankel, zij maakte het onderwijs passend voor hem, dacht in mogelijkheden, volgde cursussen, verdiepte zich in de ontwikkeling van kinderen met het Syndroom van Down, overlegde met de logopedist en de fysio hoe zij Joas maximaal kon ondersteunen binnen het regulier onderwijs, dacht steeds een stap vooruit. Het is niet in woorden uit te drukken hoe waardevol het voor een kind met een beperking is om gewoon deel te mogen zijn van het geheel, deel te mogen zijn van de klas en de school bij jou in de buurt, er gewoon te mogen zijn, gezien mogen worden om wie je bent en wat je wel kan ipv wat je niet kan en dat is wat Helmi mogelijk maakte”.

“Daarnaast heeft de Sprankel de Passend onderwijs Pluim verdient. Vanaf het moment dat wij de school in 2020 benaderden met de vraag of ze open stonden voor een leerling met het Syndroom van Down was Joas welkom, schoolbreed is steeds gekeken vanuit mogelijkheden, heeft school Helmi ondersteunt en ruimte gegeven om het onderwijs passend te maken voor Joas. Wij zijn dankbaar voor deze mogelijkheid voor Joas, het er gewoon mogen zijn, deel te mogen zijn van zijn klas, er mogen zijn om wie hij is, niet om wat hij wel of niet heeft”.

Dit bericht is geplaatst op Pluim voor Passend Onderwijs op de Sprankel » StadshagenNieuws: alles wat Stadshagen beweegt!