Onthulling Jakobsladder

2018-01-30T10:27:52+01:00 maandag 22 januari 2018|

Beste ouders, verzorgers,

Wat een prachtige ochtend hebben we gehad! Met z’n allen hebben we genoten van de voorstelling van De Zandprinses en de onthulling van het kunstwerk. Het was misschien geen verassing meer dat het een uitbeelding van de Jakobsladder is, maar vrijwel niemand had het uiteindelijke resultaat nog gezien (wij ook niet!).

Bij de onthulling heb ik verteld waar het idee voor het kunstwerk vandaan is gekomen. Het bestuur van Florion vond het belangrijk dat de identiteit van onze scholen zichtbaar wordt gemaakt. Tegen de kinderen zei ik dat het bestuur het belangrijk vindt, dat we laten zien dat dit een school van de Here Jezus is. Voor iedere school is daarom een budget beschikbaar gesteld. Wij hebben Jan Pieter Gootjes gevraagd om ons te helpen bij de uitwerking.

Jan Pieter heeft een hele mooie uitvoering van de Jakobsladder ontworpen bij het verhaal uit Genesis 28. De Jacobsladder staat in het bijzonder voor verbinding. Verbinding met God en ook verbinding met elkaar. Maar er zijn veel aspecten in het verhaal, waar deze Jacobsladder symbool voor staat. Gods belofte en het verbond met ons als Zijn kinderen. Letterlijk rondom de ladder bij ons op school. Zijn engelen om ons heen en de bescherming die Hij belooft. Aan het einde van de nieuwsbrief staat nog wat meer achtergrond bij de Jacobsladder. Maar we nodigen iedereen ook graag uit om eigen gedachtes en gevoelens aan het kunstwerk te verbinden.

Het bordje bij het kunstwerk is ontworpen door Maaike Friemann, die op creatieve wijze de tekstverwijzing op papier heeft gezet.

Anieke Veldkamp kwam op het idee om De Zandprinses te vragen om het verhaal rond Jakobs droom uit te beelden. De Zandprinses heeft een unieke voorstelling uitgewerkt, die we vanmorgen mochten aanschouwen. Dat was een prachtig en indrukwekkend moment, wat vooraf ging aan de onthulling. Het verhaal bij het kunstwerk is daar natuurlijk onlosmakelijk mee verbonden en zij heeft dat op kunstzinnige wijze uitgebeeld.

We zijn dankbaar dat we dit zo met elkaar mochten beleven en we kunnen bidden dat deze betekenis van de Jacobsladder ook ons tot zegen is.

Hartelijke groeten, ook namens het team, Chris Dam