Leerlingen sprankelen in musical

2018-12-20T10:29:25+02:00 donderdag 29 november 2018|

Op 23 november voerden leerlingen van de onderbouw een musical op over het thema herfst. Met maar liefst vier optredens wisten ze ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden te ontroeren en te vermaken. De musical is onderdeel van de cultuureducatie die De Sprankel aanbiedt: muziek, digitale media en kunst.

De leerlingen van de groepen 1 t/m 3 bereidden zich de afgelopen weken voor op deze mini-musical. Ze leerden teksten opzeggen, oefenden gebaren en studeerden liedjes in. Dit alles onder leiding van gastdocent Claudia Conijn van MEC muziekschool, onze samenwerkingspartner.

Kabouter Puntmuts

De musical vertelt het verhaal van kabouter Puntmuts die de herfst ‘niets aan vindt en er een beetje sip van wordt’. Als hij eindelijk bij de grote eik aankomt, snapt hij waarom de andere dieren wél blij zijn en viert het feest mee.

Uitbeelden

De leerlingen kregen een groot applaus. Met bravoure het verhaal uitbeelden, vol overgave de liedjes zingen én spontaan niet meer durven, het hoorde er allemaal bij. Of zoals de leerkracht het verwoordde: ‘Een foutje kan gebeuren, dat is niet erg.’ De prachtige kleding – een heus spinnenpak – en het mooie decor maakten de musical helemaal af.

De musical werd mede mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de regeling Impuls Muziekonderwijs.